четвер, 13 лютого 2014 р.

Як День Святого Валентина відзначають у різних країнах
День Святого Валентина день усіх закоханих. Це свято з кожним роком все міцніше вкорінюється серед нас. А все тому, що кохання — найпрекрасніше та найзагадковіше з усіх людських почуттів. Ми підготували підбірку цікавих фактів про традиції святкування Дня закоханих у різних країнах світу та про інші невідомі факти, пов’язані з цим днем.
* Символом Дня закоханих є червоні троянди. Коріння цієї традиції — в античному язичництві: богиня кохання Афродіта, за легендою, поспішаючи до коханого, стала на кущ білих троянд, поранила ногу і її божественна кров пофарбувала їх в червоний колір. З того часу червоні троянди — символ кохання і пристрасті.
* У давнину молоді дівчата і хлопці у цей день збиралися разом, аби дізнатися свою долю. Вони писали на папірцях імена і кидали ці листочки в глек, потім кожен витягував по одному папірцю і дізнавався ім`я своєї майбутньої коханої людини – «Валентина» чи «Валентини».
* У Франції в День святого Валентина прийнято дарувати коштовності, а букети добирають дуже ретельно, згідно із “мовою квітів”.
* Японці День закоханих перетворили на наше свято 8 березня, але для чоловіків, оскільки подарунки в цей день роблять в основному жінки — чоловікам, і дарувати прийнято всілякі чоловічі аксесуари: бритви, лосьйони, гаманці тощо. Проте жінки себе приниженими не відчувають, адже 14 березня в Японії відзначають Білий день, тобто чоловіки мають відповісти взаємністю на освідчення жінок 14 лютого.
* У Англії є повір’я, за яким перший хлопець, якого зустрічала дівчина 14 лютого, повинен стати її «Валентином» — хоче вона цього чи ні. Дівчата знайшли вихід із ситуації: цього дня вони гуляють із зав’язаними очима.
* У Данії закохані у свій день посилають один одному засушені білі квіти.
* У Японії в День закоханих щороку проводять конкурс на найгучніше зізнання в коханні. Хлопці і дівчата піднімаються на поміст і по черзі кричать щодуху найрізноманітніші слова любові своїм коханим. Переможець конкурсу отримує приз. Природно, що переможцями майже завжди стають чоловіки.
* Щороку у США в День святого Валентина продають понад 108 мільйонів троянд, здебільшого червоних, зі швидкістю близько 24 тис. троянд у хвилину, а на цукерки витрачають 692 мільйони доларів.

Немає коментарів:

Дописати коментар