середа, 23 квітня 2014 р.

Всеукраїнський день психологічної служби


«Людина має два мотиви поведінки — один справжній і другий, який красиво звучить»
— Генрі Форд
Психологічна служба в структурі освіти є складовою частиною державної системи охорони фізичного і психічного здоров'я молодих громадян України і діє з метою виявлення і створення оптимальних соціально-психологічних умов для розвитку особистості.
23 квітня працівники психологічної служби відзначають своє професійне свято. У наше століття психологія стала надзвичайно популярною. Нею цікавляться не тільки на науковому, а й на побутовому рівні. Це унікальне значення психології передбачив ще Жан Піаже, який став найвідомішим психологом свого часу.
Поява Всеукраїнського дня психологічної служби  теж цілком виправдана, оскільки в Україні психологія є однією з ключових наук. Сьогодні психологи та соціальні педагоги працюють у навчальних закладах, оскільки рішення психологічних проблем людини вважається базовим у процесі її особистісного становлення.
Всеукраїнський день психологічної служби  — це привід сказати «спасибі» людям, які розділяють чужі проблеми, горе і радості, а також допомагають іншим знаходити себе в цьому житті.


Немає коментарів:

Дописати коментар